Izredni študij

Pogosta vprašanja

Zakaj izbrati ViŠR, Računovodstvo

Program je rezultat več let razvoja in izkušenj pri pripravi več računovodskih programov izobraževanja in usposabljanja. Sodelovanje predavateljev, stroke, delodajalcev in razvojnikov je obrodilo rezultat. Pripravili smo program, ki omogoča, da pridobite ustrezne kompetence za opravljanje operativnega in samostojnega dela v računovodstvu. Usposobili se boste za samostojno in timsko delo.

Kako potekajo predavanja? 

Predavanja bodo potekala ob popoldnevih, dvakrat tedensko. Urnik bo dokončen ob začetku semestra. Vzporedno potekata dva predmeta. Izpit sledi zaključku vsakega predmeta. Dokončni urniki bodo oblikovani do začetka študijskega leta. Izvesti želimo maksimalno število vaj in konzultacij, ker se je pri dosedanjem delu to izkazalo kot uspešno. Pri določanju terminov programa  bomo upoštevali tudi  datume praznikov, počitnic, specifike dela v računovodstvu.

Kako je z diplomo? 

Diploma predstavlja zaključno dejanje in strokovno specializacijo.

Ali obstaja e-podpora študijskemu procesu? 

Podporo študiju omogoča tudi e-podpora (e-redovalnica in prijave, sistem e-študija moodle, …). Gradiva predavateljev bodo objavljena na spletni učilnici. Sami si jih lahko naložite ali pa uporabljate prek spleta.

Kašna je cena, ali so še drugi stroški? 

  • Študij je investicija v prihodnost.
  • Cena študija je  €/letnik.  Možno je plačilo v več obrokih.
  • Dodaten strošek je še diploma.
  • Več informacij.....

Ali se priznajo opravljeni izpiti iz drugih višjih in visokih šol? 

Seveda, možnosti priznavanja so, v kolikor se vsebine predmetov ujemajo. Posamezni predmet se vam lahko prizna delno ali v celoti. Priznani predmeti ne znižujejo šolnine.  

O priznavanju odloča Študijska komisija.  Prošnjo pošljete  z ustreznimi dokazili (potrdilo o opravljenih izpitih in potrjen učni načrt). Priznavanje je možno tudi pred vpisom, a je plačljivo. 

Študent se lahko o svojem predlogu predhodno posvetuje z ravnateljem.

Ali se lahko vpišem med letom? 

Kandidati, ki ste zamudili redni vpis, imate možnost vključitve v posamezni predmet. Tako lahko že pred vpisom opravite katero od študijskih obveznosti.

Za vključitev v posamezni predmet morate izpolnjevati enake pogoje, ki so predpisani za vpis.

Kako se vpišem? 

Postopek vpisa je enoten za vse študijske programe v Sloveniji in je mogoč do začetka oktobra posameznega leta. Več informacij ....

Vpisujemo do popolnitve študijskih mest. Študente bomo vabili k vpisu glede na vrstni red prejetih najav vpisa.

Ali lahko po končani diplomi nadaljujem s študijem? 

Po diplomi lahko nadaljujete študij.  Možno nadaljevati študij Računovodstva na višji stopnji, ali pa kakšno drugo smer na drugih šolah.

 


Želite biti obveščeni o vseh aktualnih dogodkih na VEC-u?

Prijavite se na naše e-novice.