Karierni center

Kariera

VEC - Karierni center

VEC - Karierni center, deluje z namenom izvajanja svetovalnih in usmerjevalnih storitev. Namenjen  je študentom, diplomantom in ostalim zainteresiranim.  Poleg pridobitve strokovnih, specifičnih znanj, ponujamo podporo ter spodbudo pri aktivnem upravljanju kariere. V sodelovanju s strokovnjaki na področju kariernega usmerjanja, ob aktivnem sodelovanju z  delodajalci ter Alumni klubom nudimo kakovostne storitve, ki vam bodo pomagale do hitrejšega dokončanja študija in hitre zaposlitve ali samozaposlitve.   

Dodatne ugodnosti za študente

Za vas organiziramo in pripravljamo: 

  • Delavnice, kjer boste višali kompetence in zaposlitvene spretnosti
  • Pomagamo pri mreženju s potencialnimi delodajalci
  • Organiziramo obiske v delovnih okoljih z možnostjo pridobivanja delovnih izkušenj
  • Nudimo informacije o kariernih sejmih, kariernih dnevih, možnostih študijskih izmenjav doma in v tujini
  • Informiramo o možnostih pridobivanja finančnih spodbud (štipendije, razpisi, izmenjave...doma in v tujini)
  • Informiramo o prostih delovnih mestih,
  • Nudimo osebna svetovanja, svetovanja preko telefona ali preko skypa
  • Svetujemo kako se predstavljati delodajalcem; pomagamo pri  pisanju prijav na delovna mesta, pri ugotavljanju podjetniških sposobnosti. Za naše študente  izvajamo tovrstno pomoč tudi po končanem študiju.

smile Za študente so vse aktivnosti brezplačne.  

Informacije o študiju

V kariernem centru smo vam na voljo že v času, ko se šele odločate za ustrezno študijsko smer in v času samega študija. Z veseljem vam bomo brezplačne nasvete nudili tudi po tem, ko boste študij pri nas že uspešno zaključili.  

Prednost odločitve za študij Višješolskega strokovnega programa Računovodstvo, ki ga nudi Zavod VEC je v tem, da so vsi študijski programi prilagojeni na potrebe in razvojne usmeritve gospodarskih in negospodarskih organizacij. Študijski program nenehno prilagajamo in dopolnjujemo. Brez izvajanja računovodskih storitev uspešnega podjetja ni. Zato je smer,  kar se tiče zaposlitvenih priložnosti perspektivna. Tudi strokovnjaki v kariernem centru imajo veliko kadrovskih izkušenj. Njihova prednost je prav konkretno poznavanje kaj delodajalci od kandidatov za zaposlitev pričakujejo. Katera znanja,  veščine, katere osebnostne lastnosti in karakteriste so tiste, ki nas vse skupaj naredijo uspešnejše. Za dosego boljših rezultatov se boste lahko posluževali raznega testiranja in ugotavljanja vseh vaših prednostnih lastnosti, pa tistih, kjer vam bo izziv rezultate izboljšati.

Kontakt za več informacij ali dogovor za osebno srečanje

Nives Fortunat Šircelj

e-naslov: nives.sircelj@siol.net

 


Želite biti obveščeni o vseh aktualnih dogodkih na VEC-u?

Prijavite se na naše e-novice.